Rossum turvallisuusportaali takaa tiloihin turvalliset tekijät!

Aikaisemmissa postauksissa olen kertonut miten yhteistyö sujuu Rossumin palveluita käyttäen kentällä toimivien ammattilaisten kanssa. Verkostossa on mukana tekijöitä eri yrityksistä ja toimintaa voi olla eri maissa ja eri kulttuureissa. Miten varmistetaan että toiminta yhteistyökumppanin kanssa toimii luotettavasti ja turvallisesti? Miten varmistetaan työntekijöiden luotettavuus ja toimintaympäristön vaatimat koulutukset? Mm näitä kysymyksiä ajatellen olemme kehittäneet Rossum Turvallisuusportaalin, jonka tehtävänä on huolehtia ulkopuolisten henkilöiden sujuvasta mukaantuloprosessista.

Pidimme maanantaina 22.5.2023  maksuttoman webinaarin, jossa vieraanamme oli Mats Fagerström Helen Oy:stä ja Jani Piippo Abloy Oy:stä. Webinaarissa pääsimme keskustelemaan monipuolisesti aiheen ympärillä. Tallenteen webinaarista pääset katsomaan tästä linkistä  https://rossum.fi/webinaari/

Portaali tuo koko ulkoisten työntekijöiden hallintaan liittyvän prosessin yhteen käyttöliittymään. Se helpottaa esim. tekemään uusia toimeksiantoja, seuraamaan työntekijöiden tilannetta ja muistuttaa puutteista. Uusille työntekijöille suoritetaan kuhunkin tehtävään vaadittavat tarkastukset ja pyydetään suorittamaan tehtävän vaatimat kurssit. Portaali ylläpitää kurssien voimassaoloaikoja ja muistuttaa jos jokin pätevyys on vanhenemassa.

Portaali integroituu olemassa oleviin järjestelmiin tarpeen mukaan. Jos käytössä on valmis kurssialusta, niin vaadittavat kurssit toimitetaan sinne ja kurssisuoritukset siirretään takaisin portaaliin. Ellei ole valmista kurssialustaa, niin sellainen voidaan toimittaa osana portaalia. Tarkistuksia varten on reaaliaikaiset yhteydet mm veronumeron ja valttikortin tietojen tarkistamiseen. Turvallisuusselvitys on oma prosessinsa ja siinä on tärkeää saada kerättyä kaikki tarvittavat henkilötiedot vakioidulla tavalla ja varmistaa että henkilön hyväksyntä selvitykseen on annettu. Kulunvalvonnan oikeudet lisätään rajapinnan kautta, mutta huolehditaan myös, että oikeudet päättyvät kun tehtävät päättyvät. Portaali lisää myös rajapinnan kautta tarvittavat oikeudet IAM-järjestelmään.

Tässä niin kuin monissa muissakin asioissa prosessi ja tarpeet ovat eri yrityksissä hieman erilaisia. Rossum turvallisuusportaali muovautuu yrityksen tarpeisiin.

Harri Koskinen, Toimitusjohtaja